X-SONO Probiotica
Natuur

Oorspronkelijk leven planten, bomen etc. in harmonie met een groot aantal nuttige bodembacteriën. Onderzoek wijst uit dat een kleine hoeveelheid gezonde bodem wel 30.000 bacteriesoorten bevat. Deze nuttige bacteriesoorten helpen de planten om beter voedingstoffen en water op te nemen, waardoor de plant zich beter ontwikkeld.

Ziekten

Dit microleven speelt ook een belangrijke rol in de weerbaarheid van planten tegen ziekten. De nuttige bacteriën helpen de planten zich te beschermen tegen ziekten. De bacteriën doen dit bijvoorbeeld door signaalstoffen af te geven die aanzetten tot verdedigingsreactie, door het aanmaken van antibiotica en door ruimte in te nemen. Dat dit een natuurlijk proces is, blijkt wel uit het feit dat er een gen aanwezig is in planten dat de plant ontvankelijk maakt voor de verschillende bacteriën en stoffen.

Monocultuur

Het probleem is dat in intensieve land- en tuinbouwgrond, met name door de monocultuur die daar heerst, de diversiteit van micro-organismen veel minder is dan in de natuur. X-Sono is een product dat kan helpen een stuk van die diversiteit weer terug te brengen ook in monoculturen.

X-Sono

X-Sono is een unieke blend van nuttige bacteriën. Deze nuttige bacteriën noemen we ook wel probiotica. Het woord probioticum kan worden vertaald als: voor het leven. Dit betekend dat de bacteriën die in X-Sono zitten bevorderlijk zijn voor de plant en het bodemleven. Waar andere middelen niet alleen de ziekteverwekkende organismen afdoden, maar ook de nuttige organismen, vormt X-Sono samen met de nuttige organismen een team en neemt zo de voedingsbronnen van de ziekteverwekkers weg. Hierdoor hebben de ziekteverwekkers geen kans van overleven en is de plant op natuurlijke wijze weerbaar tegen allerlei ziektes.